Αναστολή Λειτουργίας ΚΤΕΟ έως το Σάββατο 3/5/20

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας των ΚΤΕΟ όλης της Ελλάδας από 23/03/20 έως και 3/5/20 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας που αφορούν τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη γραμμή βαρέων οχημάτων για το τεχνικό έλεγχο οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές.  

Έκτακτα Μέτρα λόγω COVID 19

Στο πλαίσιο προστασίας  και αποφυγής της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, συμμορφώνεται πλήρως με την εκδοθείσα απόφαση από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με την οποία λαμβάνονται τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

  • Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30/04/20. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17/03/20 έως και Πέμπτη 30/04/20.
  • Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17/03/20 έως και Πέμπτη 30/04/20.
  • Για την αποφυγή του συνωστισμού σας καλούμε στην  προσέλευση για τεχνικό έλεγχο του οχήματος τους κατόπιν προηγουμένου τηλεφωνικού ή ηλεκτρονικού ραντεβού.

Ενημερώνουμε επίσης οτι στα ΚΤΕΟ Πήγασος εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας του ελεγκτικού προσωπικού και των πελατών που προσέρχονται για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους.